vineri, 30 ianuarie 2015

Interdependence

Interdependence is a fundamental law of nature. Even tiny insects survive by cooperating with each other. Our own survival is so dependent on the help of others that a need for love lies at the very core of our existence. This is why we need to cultivate a genuine sense of responsibility and a sincere concern for the welfare of others.

Dalai Lama

miercuri, 28 ianuarie 2015

Gesturi mărunte

Să nu vă așteptați echilibrul și salvarea de realizarea unor lucruri mărețe: posibilitățile unor fapte vitejești apar rar, riscați să așteptați multă vreme. Lucrurile mărunte se arată cele mai binefăcătoare, iar dacă vă obișnuiți să le luați în serios, veți dezvolta o atitudine interioară ce va fi ca o protecție în multe împrejurări dificile ale vieții. Există atâtea ocazii pentru lucrurile mărunte! Eu nu doresc să le enumăr, lista va fi interminabilă. Depinde de voi să le găsiți, exersându-vă atenția, manifestându-vă bunăvoința față de toate creaturile vii, până la animale și la plante. Da, chiar și față de anumite obiecte.
Iubirea voastră vă va salva, iar iubirea se exprimă tocmai prin toate aceste gesturi aparent lipsite de importanță ce le puteți face zilnic. Așadar, străduiți-vă să găsiți mereu ceva nou de făcut, știind că fiecare gest mărunt executat cu sârguință, cu sinceritate și iubire, va fi de fiecare dată ca o creatură de lumină care va veni să vă însoțească.


Omraam Mikhaël Aïvanhov

sâmbătă, 17 ianuarie 2015

BE THANKFUL


BE THANKFUL...
 
Be thankful that you don’t already have everything you desire.
If you did, what would there be to look forward to?
 
Be thankful when you don’t know something,
for it gives you the opportunity to learn.
 
Be thankful for the difficult times.
During those times you grow.
 
Be thankful for your limitations,
because they give you opportunities for improvement.
 
Be thankful for each new challenge,
because it will build your strength and character.
 
Be thankful for your mistakes.
They will teach you valuable lessons.
 
Be thankful when you’re tired and weary,
because it means you’ve made a difference.
 
It’s easy to be thankful for the good things.

 A life of rich fulfillment comes to those who
are also thankful for the setbacks.
 
Gratitude can turn a negative into a positive.

 Find a way to be thankful for your troubles,
and they can become your blessings.
 
~ Author Unknown

luni, 12 ianuarie 2015

Made of

Be humble for you are made of Earth.
Be noble for you are made of stars.
Serbian Proverb

duminică, 11 ianuarie 2015

Rugăciune


Doamne,
Nu-mi dărui prea mult, ca să nu te uit
Şi nu mă lipsi de prea multe, ca să nu mă răzvrătesc.
 
Omraam Mikhael Aivanhov

luni, 5 ianuarie 2015

Iubirea

Iubirea este constituită din schimburi. Or, schimburile făcute de ființe nu constau numai în niște întâlniri în planul fizic, ele pot fi făcute și la distanță, prin cuvânt, prin privire, prin gând, fără să se atingă, fără chiar să se vadă. Iar aceste schimburi nu se limitează nici la cele ce pot fi făcute de oameni între ei. De aceea, dacă nu ați întâlnit încă bărbatul sau femeia care să vă inspire suficient pentru a vă lega de el sau de ea, acesta nu este un motiv pentru a vă simți singuri și lipsiți de iubire.
Iubirea este o energie cosmică care circulă peste tot în univers. O puteți găsi astfel în pietre, în plante, în animale... și deopotrivă în apă, în aer, în soare, în stele... Da, de ce să suferiți fiindcă nu strângeți în brațe un bărbat sau o femeie? Nu trupul, nu carnea vă va aduce iubirea, fiindcă iubirea nu se găsește acolo. Iubirea se poate folosi de corpul fizic ca suport, dar ea însăși se găsește în altă parte, ea se află peste tot: este o lumină, un nectar, o ambrozie ce umplu spațiul.


Omraam Mikhaël Aïvanhov