miercuri, 26 august 2015

Femeia

Femeia are ca vocație să fie educatoarea bărbatului. Prin gândurile, sentimentele sale, prin atitudinea sa, ea îl poate antrena să înfăptuiască niște fapte de curaj, de generozitate, și chiar dacă nu este mereu evident, bărbatul nu cere decât să fie inspirat de ea. De aceea, când femeile se gândesc numai la satisfacerea dorințelor lor, ele nu își îndeplinesc adevărata vocație. Veți spune: „Dar femeia este mult mai slabă decât bărbatul! Cum să i se impună pentru a-l educa?” Nu este nevoie să i se impună. Există niște atitudini, niște priviri, niște expresii ce sunt mult mai eficace decât toate cuvintele.
Femeia mai posedă încă un miijloc de a-l educa pe bărbat: educându-i fiii; iar acești fii vor respecta întrega lor viață femeile din cauza mamei lor. Prin influența zilnică ce o pot avea asupra fiilor lor, mamele sunt capabile să formeze niște caractere drepte, nobile, generoase.

Omraam Mikhaël Aïvanhov

luni, 27 iulie 2015

Spiritul și materia

Oriunde am cerceta în natură, nu vedem nicăieri că spiritul caută să se descotorosească de materie. Dimpotrivă, de la originea creației, spiritul arată că are nevoie de materie. De ce? Pentru a o transforma, a o purifica, a o face la fel de vibrantă ca lumina. Dacă s-ar descotorosi de ea, el ar rămâne neproductiv, fiindcă el se poate manifesta și crea numai prin materie, care este soția sa mult iubită. Numai oamenii neștiutori doresc să îi determine să divorțeze.
Așadar, să nu aveți încredere în toate filosofiile ce caută să separe spiritul de materie, unele pentru a păstra numai materia, altele pentru a păstra numai spiritul. Singura adevărată filosofie este cea care ne învață că spiritul coboară în materie pentru a o stăpâni, a o însufleți și a se manifesta prin ea. Desigur, este o activitate fără sfârșit, dar spiritul nu se descurajează niciodată și el revine fără încetare să sărbătorească unirea sa cu materia.


Omraam Mikhaël Aïvanhov

duminică, 26 iulie 2015

ASK- SEEK- KNOCK

Ask, and you will receive;
seek, and you will find;
knock, and the door will be opened.
 
Jesus

sâmbătă, 25 iulie 2015

Încercări

Oamenii numesc Divinitate o putere care, consideră ei, trebuie să îi țină la adăpost de niște pericole și încercări. Deloc! Divinitatea nu se opune niciodată ca ei să primească niște lecții de care au nevoie pentru a se îndrepta. Uneori, aceste lecții încep prin niște succese și iată-i foarte mulțumiți... Până în ziua în care ei descoperă că în aceste succese se ascund și niște capcane.
Apare ca un avantaj să obții un post important, să-ți fie apreciată munca, oricare ar fi domeniul. Deseori, cei care reușesc au însă tendința de a uita aceste calități esențiale care sunt bunătatea, generozitatea, umilința, abnegația. De aceea, pentru ei apar contradicțiile, încercările, pentru ca să învețe să practice aceste virtuți. Cerul nu se preocupă să îi ocrotească: el supraveghează și așteaptă ca ei să învețe lecția. Când o vor învăța, ei își vor regăsi prestigiul în această viață, sau într-o alta, dar vor trebui să-și amintească.


Omraam Mikhaël Aïvanhov

vineri, 24 iulie 2015

Spread

All the children who are held and loved...will know how to love others. Spread these virtues in the world. Nothing more need be done.
Meng Zi, c. 300 BCE

joi, 23 iulie 2015

Rainbow

There is a spirit that pervades everything,
that is capable of
powerful song and
radiant movement,
and that moves in and out of the mind.
The colors of this spirit are multitudinous,
a glowing, pulsing rainbow.
 
Paula Gunn Allen

miercuri, 22 iulie 2015

Gratitude

Gratitude places you in the energy field of plentitude. Perceiving life in a consciousness of gratitude is literally stepping into another dimension of living. Suddenly the seeming ordinariness of your days takes on a divine sparkle.
 
Michael Beckwith

marți, 21 iulie 2015

Deplasare

Este inutil să Îi reproșați Domnului că nu vă îndeplinește rugăciunile, atât timp cât Îi cereți să vină să vă viziteze în locul în care vă încăpățânați să rămâneți. Nu schimbați nimic în comportamentul vostru, în felul de a gândi, cum vă puteți imagina că El va veni să vă scoată din infernul în care v-ați cufundat? Este exact ca, aflându-vă într-o grotă sau o pivniță, vă mirați că nu mai întâlniți soarele, căldura, lumina sa.
Ce reprezintă grota sau pivnița? Toate manifestările inferioare ale intelectului și ale inimii, toate obiceiurile proaste. Atât timp cât nu renunțați la ele, veți rămâne în întuneric și frig. Celor care refuză să-și părăsească vechile obiceiuri de a trăi, rugându-se Domnului să vină să îi salveze, nu li se împlinesc mai mult rugăciunile decât dacă ar ruga soarele să îi încălzească și să îi lumineze în fundul unei grote; ei își pierd timpul. Ei trebuie să se deplaseze și să se îndrepte spre El, ameliorându-și comportamentul.


Omraam Mikhaël Aïvanhov

luni, 20 iulie 2015

Gratefulness

Only gratefulness, in the form of limitless openness for surprise, lays hold of the fullness of life in hope.
 
Br. David Steindl-Rast

duminică, 19 iulie 2015

Sensul vieții se află în muncă

Fiecare trebuie angajat, mobilizat într-o activitate. Inteligența Cosmică nu acceptă ca o creatură să rămână fără ocupație, ea trebuie să devină utilă pătrunzând într-un ansamblu, într-un sistem unde își găsește locul. De ce? Fiindcă cei care rătăcesc dezorientați, lipsiți de un scop, cad pradă în final forțelor obscure, iar în curând pentru ei va urma descompunerea și moartea, mai întâi în planul psihic și apoi în planul fizic. Fiecare trebuie să se angajeze pe un drum clar și să se decidă să lucreze, oricare ar fi natura activității sale.
Sensul vieții se află în muncă. Unii spun că se află în iubire, alții afirmă că se găsește în putere sau în studiu, sau în plăcere. Ei nu se înșeală, dar trebuie să păstreze în vedere ideea muncii, adică să orienteze fiecare activitate spre un scop benefic pentru toți, un scop divin. Feriți-vă de tot ce nu este orientat spre un scop divin, deoarece peste tot unde nu domnesc ordinea și armonia, pătrunde haosul.


Omraam Mikhaël Aïvanhov

sâmbătă, 18 iulie 2015

Virtuțile celor șapte culori

Învățați să lucrați cu lumina și veți înțelege că ea vă va dărui adevăratele bogății. Datorită ei, chiar și legăturile cu anturajul vostru se vor ameliora. De ce? Deoarece, trăind în belșug, devii generos, te deschizi altora, simți nevoia de a-i înțelege și a-i ajuta, ești mult mai puțin exigent și sever cu ei.
Veți descoperi ceea ce conține lumina ca puterea, claritate, puritate, inteligență, când veți învăța să lucrați asupra celor șapte culori care compun lumina albă. Fiecare culoare este expresia unei puteri sau a unei virtuți: roșul, viața, iubirea; portocaliul, sănătatea, sfințenia; galbenul, înțelepciunea; verdele, evoluția, veșnicia; albastrul, adevărul, pacea; indigoul, forța; violetul, iubirea spirituală și atotputernicia divină. Lucrați cu virtuțile celor șapte culori și vă veți simți împliniți de binecuvântările lor.


Omraam Mikhaël Aïvanhov

vineri, 17 iulie 2015

Iubirea este legătura cu Universul

Oamenii asociază de cele mai multe ori fericirea cu iubirea. Dar mulți recunosc în final că această fericire a fost de scurtă durată! De ce? Fiindcă ei nu au știut cum să-și păstreze iubirea.
Pentru a găsi fericirea în iubire, trebuie să înțelegeți că ea nu depinde de posesia fizică a unei ființe, nici măcar de legătura afectivă ce vă unește una de cealaltă. Adevărata iubire o puteți gusta numai în acel ceva subtil care, printr-un bărbat, o femeie, vă leagă cu întregul univers, cu frumusețea florilor, a pădurilor, a izvoarelor, a soarelui, a constelațiilor. Să nu vă grăbiți să înlăturați distanța fizică ce vă separă de cel sau cea iubită, altminteri veți pierde toată această lume subtilă în care ați simți trăind și palpitând întreaga natură; vă va rămâne numai latura fizică, prozaică, și nu aici veți găsi fericirea.


Omraam Mikhaël Aïvanhov

joi, 16 iulie 2015

Credința

Credința face minuni, așa se afirmă. De ce?... Pentru că, a avea credință înseamnă a deschide în tine însuți o ușă forțelor spirituale. Ceea ce înfăptuiți numai datorită însușirilor voastre, prin voința voastră, ascultă de un mecanism natural și se supune astfel legii cauzelor și a consecințelor. În timp ce, în clipa în care apelați la credință, deschideți o ușă puterilor celeste; aceste puteri pătrund în voi și repară, purifică, vindecă, chiar dacă nu ați merita-o pe deplin.
Credința forțează favoarea divină, se poate spune astfel. Ea deschide o ușă prin care favoarea divină este obligată să intre, dar, desigur, numai dacă în prealabil ați invitat-o. Asemenea bolnavului care i-a cerut lui Iisus să îl vindece. Prin cererea sa, el a atras atenția lui Iisus asupra sa, iar prin credința sa, el a permis puterii divine să se manifeste în el. Acesta este sensul răspunsului lui Iisus către cei care îi cereau ajutorul: "Du-te, fie ție după cum ai crezut" sau "Mergi, credința ta te-a mântuit."


Omraam Mikhaël Aïvanhov

marți, 14 iulie 2015

Open heart

If we open our hearts, we will also find open hearts - it is always mutual.
Abbot Leo von Rudloff

luni, 13 iulie 2015

Bunătatea. Dreptatea. Înţelepciunea. Iubirea. Adevărul

Maestrul Peter Deunov spunea: „Pune bunătatea ca bază a vieții tale, dreptatea ca măsură, înțelepciunea ca limită, iubirea ca încântare și adevărul ca lumină”.
Bunătatea, dreptatea, iubirea, înțelepciunea și adevărul... Practicând aceste cinci virtuți, ne vom dezvolta armonios în planul moral și spiritual.
Trebuie să cunoaștem deopotrivă și legăturile ce există între aceste virtuți și corpul nostru fizic, dar și cu corpurile psihice.

Bunătatea este legată de picioare, dreptatea, de mâini, iubirea, de gură, înțelepciunea, de urechi, adevărul, de ochi.
Iar adevărul aparține spiritului, iubirea ține de suflet, înțelepciunea este legată de intelect, bunătatea, de inimă, dreptatea, de voință.

Omraam Mikhaël Aïvanhov

duminică, 12 iulie 2015

Present moment

The foundation of greatness is honoring the small things of the present moment, instead of pursuing the idea of greatness.
Eckhart Tolle

sâmbătă, 11 iulie 2015

duminică, 28 iunie 2015

HARMONY


A harmonized mind produces
harmony in this world of seeming discord.
Paramahansa Yogananda

joi, 25 iunie 2015

Înţelegere

Când mă înţeleg pe mine, te înţeleg pe tine şi din acea înţelegere vine iubirea.

 KRISHNAMURTI

duminică, 21 iunie 2015

Choice

Choice is the ultimate source of change. What choice can you make today that will give you everything you desire?

vineri, 19 iunie 2015

QUIET


In the stillness
of the quiet,
if we listen,
we can hear the whisper
of the heart giving
strength to weakness,
courage to fear,
hope to despair.
 
Howard Thurman

miercuri, 27 mai 2015

marți, 26 mai 2015

luni, 25 mai 2015

Life-force

There is a life-force within your soul,
seek that life.
There is a gem in the mountain of
your body, seek that mine.
O traveler, if you are in search of that...

Don't look outside, look inside yourself
and seek that.
 
~ Rumi ~

duminică, 24 mai 2015

Iubirea de sine si cum o dobandesti

Cand iubirea de sine lipseste, toate domeniile vietii sufera: relatiile de cuplu si cele interpersonale, viata profesionala, sanatatea si aspectul fizic, etc. Nu putem sa traim o viata in care sa fim impliniti si fericiti daca nu avem o relatie pozitiva cu noi insine.

Ce putem face ca sa ne iubim mai mult pe noi insine?

In primul rand, constientizeaza te rog ca vocile critice din mintea ta sunt preluate, de-a lungul timpului, de la cei din jur. Devalorizarile, criticile, nemultumirile pe care si le-au exprimat altii la adresa ta, le-ai interiorizat si au devenit parte din dialogul tau interior. Nefiind ale tale, poti foarte usor sa renunti la ele.

In al doilea rand, poate ca ai facut anumite "greseli" in trecut si din cauza lor ti-a scazut stima de sine si increderea in tine. Poate ca te simti vinovat si rusinat pentru ele si de aceea nu te poti ierta. Nu are niciun rost sa continui sa faci asta, ci cel mai bine este sa accepti faptul ca ai actionat atunci in functie de ceea ce ai simtit si ai gandit in acel moment. Invata din greseala respectiva, nu o mai repeta, repara ceea ce poti repara si mergi mai departe. Suntem oameni si gresim uneori - important este sa invatam din greselile noastre si sa evoluam.

In al treilea rand, nu-ti mai petrece timpul cu oameni care te fac sa te simti rau cu tine insuti. Daca ai in preajma ta persoane care te critica, te devalorizeaza, nu te accepta asa cum esti, te manipuleaza sau te santajeaza emotional, indeparteaza-te pur si simplu de ei. Nu ai venit pe lume ca sa corespunzi nevoilor si dorintelor egoiste ale altora. Daca te plac asa cum esti, te sustin si te incurajeaza sa fii tu insuti, merita sa faca parte din viata ta, iar daca nu... elibereaza-te de influenta lor toxica.

In al patrulea rand, focalizeaza-ti atentia pe calitatile tale si traieste in acord cu ele. Nu poti sa fii bun la toate, orice om are anumite calitati si ii lipsesc altele. Fiecare om este unic si are talentele sale. In loc sa-ti tot reprosezi ca iti lipsesc anumite calitati, mai bine te-ai focaliza pe cele pe care le ai deja si le-ai dezvolta. Astfel, poti sa iti gasesti vocatia si implinirea si pe plan profesional.

In al cincilea rand, opreste-te din a mai face lucruri pe care nu-ti doresti sa le faci. Nu mai face compromisuri cu tine insuti sau cu viata ta. Daca ai un job pe care-l detesti, da-ti demisia si cauta-ti altul, in acord cu pasiunile, talentele si abilitatile tale. Este normal sa nu-ti placa de tine daca iti petreci o treime din viata facand ceea ce nu-ti place. Daca ai in jurul tau oameni de care nu-ti place, indeparteaza-te de ei, fara nicio explicatie sau justificare. Daca esti intr-o relatie de cuplu care te face sa suferi, iesi din acea relatie si da-ti o noua sansa. Cunosc atat de multi oameni care, odata ce au avut curajul sa inchida usa compromisurilor si suferintei, au inceput sa traiasca viata visurilor lor!

In al saselea rand, nu cauta aprobarea altora, ci traieste in acord cu vocea ta interioara. Fiecare om pe care il intalnesti si care isi da cu parerea in ceea ce te priveste are o perceptie profund subiectiva, o viziune care este limitata de propriile sale credinte si de experienta sa de viata. Ceea ce este adevarat sau valabil pentru om, poate sa fie total gresit pentru altcineva. Nu trebuie sa dai socoteala nimanui pentru ceea ce esti sau pentru felul in care alegi sa-ti traiesti viata. Esti fericit si multumit de tine? Asta este tot ce conteaza.

In al saptelea rand, cauta sa-ti faci mici bucurii in fiecare zi. Rasfata-te, poarta-te cu tine ca si cum ai fi cea mai importanta persoana din viata ta... pentru ca asa si esti! Petrece timp de calitate cu tine insuti, cultiva-ti hobby-urile si pasiunile.

In al optulea rand, fa schimbarile pe care iti doresti sa le faci. Fie ca este vorba despre corpul tau fizic, schimbarea jobului, dezvoltare personala, etc., fa-ti un plan cat mai concret si detaliat, pe termen scurt (pana in 6 luni), pe termen mediu (6 luni - 2 ani) si termen lung (peste 2 ani) si incepe sa-l urmezi. Cu siguranta ai anumite prioritati pe care alegi sa-ti focalizezi atentia, asa ca apuca-te de treaba. Trece-ti in agenda cand vei face acele lucruri, in care zi a saptamanii, la ce ora si fa acele lucruri. Nu lasa pe nimeni si nimic sa te impiedice sa-ti duci la indeplinire planurile. Adu-ti aminte ca increderea de sine si stima de sine se pot dobandi doar prin actiune, asa ca nu mai amana, ci actioneaza!

In al noualea rand, fii scenaristul, regizorul si actorul principal al vietii tale. Implica-te activ,  creeaza-ti viata pe care ti-o doresti si nu mai accepta sa traiesti dupa regulile sau scenariile altora. Tu detii puterea asupra existentei tale, insa este obligatoriu sa ti-o si asumi. Daca alegi sa traiesti dependent de altii sau de ceea ce vor ei de la tine, nu vei gasi implinirea, fericirea si bucuria de a trai.

In al zecelea rand, cauta sa te reinventezi mereu. Iesi din zona de confort, renunta la plictiseala, rutina si blazare. Viata este intr-o continua schimbare si la fel esti si tu. Cauta provocari, evolueaza constant si fii mereu din ce in ce mai indragostit de tine insuti si de viata ta.

Foloseste-ti puterea interioara!

Dr. Ursula Sandner

sâmbătă, 23 mai 2015

Don't forget

1. You are beautiful, don’t ever let anyone tell you different.

2. Don’t lose focus of your goals! Any man is not worth putting your goals to the side. If he loves you, he will support you while you accomplish the goals you have set for yourself.

3. Stick to your beliefs and morals. Never let anyone talk you into doing anything you aren’t comfortable with. A good man will respect your boundaries.

4. Don’t forget who you are. I was young and in love once too and I remember how easy it was to let go of your friends and hobbies. It’s easy to forget who you are and to become one with the person you love. Always remember your true friends, your interests and most importantly who you are as a person.

5. Don’t ever let a man disrespect you. You are an amazing lady and you deserve to be treated with the utmost respect. Never let any man talk down to you or abusive you in any way.

6. Know when it’s time to move on. It’s easy to get caught up in love even when you know the relationship is not what you want anymore. Never stay because you’re scared to be without that person, you are strong and you will find the right relationship.

http://theclassychapter.com/dating-teenage-son/

vineri, 22 mai 2015

Împreună

Tu poţi face lucruri pe care eu nu le pot face.
 Eu pot face lucruri pe care tu nu le poţi face.
 Împreună putem face lucruri minunate.
 
 Maica Tereza

joi, 21 mai 2015

Scrisoare către viitorul IUBIT

Dragul meu,
Găsește-mă acolo unde lumea ta ia sfârșit…acolo unde nu există gânduri. Găsește-mă acolo unde nu există regrete pentru ieri, nici teamă pentru mâine. Găsește-mă în liniștea minții tale. Creează-mă!
Apleacă-ți urechea către mesajul inimii și dă-i voie minții să asculte, căci acolo se află toate secretele lumii și tot destinul tău e ascuns acolo. Inima nu ține cont de șabloane, de modele sociale, de norme…ea își vede de drumul ei în această minunată călătorie numită viață. Ea știe ce fel de inimă și-ar dori alături. Pentru ea nu există nimic material ce te-ar putea opri din a-ți găsi perechea. Dă-i ascultare și vei ajunge la mine.
Renunță la a-ți mai face griji cu privire la viitor. Și renunță la convingerile pe care le-ai adunat de-a lungul timpului vis-a-vis de femei sau de relații.
Nu te aștept pentru a te primi sub aripa mea protectoare, ci te aștept pentru a mă adăposti în brațele tale. Eu nu sunt mama ta și refuz să joc acest rol în relația noastră. Când vor fi momente în care să ai tu nevoie să te refugiezi în brațele mele, voi fi acolo, dar te voi lua în brațe și te voi mângâia precum o iubită, nicidecum precum o mamă.
Nu te aștept pentru a aduce abundență financiară în viața mea, ci pentru abundența de iubire, respect și pasiunea pe care o poți oferi. Vreau să știu că nu ți-e teamă să te manifești, să îmi arăți ce simți.
Nu mă interesează ce surse de venit ai, ci mă interesează dacă ai un scop, o țintă către care te îndrepți. Vreau să știu dacă faci tot ce ține de tine pentru a-ți atinge țelul vieții și pentru a-ți urma menirea.
Nu mă interesează să îmi satisfaci toate poftele, ci să știi să îmi spui NU într-un mod elegant și plin de iubire atunci când așteptările mele sunt nerealiste. Vreau să știu că mă pot baza pe energia ta masculină și pe mintea ta analitică, atunci când situația o cere. Sunt femeie…s-ar putea să fiu uneori cu ”capul în nori”. Atunci voi avea nevoie să simt stabilitatea și integritatea ta.
Te aștept în viața mea pentru a ne bucura împreună de ea, pentru a împărtăși iubirea, pentru a evolua mai mult decât am putea-o face în mod individual. Nu te aștept pentru a mă completa și nici pentru a te completa eu pe tine.
Nu mă interesează să-mi promiți luna de pe cer sau lucruri mărețe, ci mă interesează să te ții de promisiunile pe care mi le faci, recunoscând astfel, în primul rând față de tine, ce poți oferi, ce îți stă în putere și ce NU ține de tine.
Nu mă interesează să te lupți cu balauri precum un prinț din basme sau să încerci să-ți demonstrezi puterea prin acte vitejești. Ci vreau să-ți văd curajul de a-ți cunoaște limitele, de a ți le asuma și de a le înfrunta pentru că așa simți, nu pentru că vrei să demonstrezi cuiva ceva. Curajul nu înseamnă absența fricii, ci puterea de a merge mai departe în ciuda ei!
Nu mă interesează să îmbraci lucrurile în cuvinte frumoase și să îmi spui ce crezi că vreau să aud. Mă interesează să te asumi, să îți asumi propriile acțiuni și să îmi spui de fiecare dată adevărul, chiar dacă s-ar putea să mă doară. Vreau să mă pot baza de fiecare dată pe cuvântul și onestitatea ta. Și vreau să ai încredere în mine că pot face față, pentru noi, la orice și că pot să trec prin foc alături de tine.
Nu mă interesează să faci ce-ți spun eu să faci. Vreau să ai deschiderea și interesul de a-mi asculta părerea, dar să cântărești tu opțiunile și să iei decizia care ți se pare cea mai potrivită. Vreau să știu că îți rămâi fidel ție, înainte de toate.
Nu mă interesează atitudinea pe care o afișezi în fața lumii. Vreau să văd că ai curajul să fii tu când ești cu mine, că te asumi și că mi te oferi pe tine, cel adevărat. Autenticitatea este un dar de intimitate, pe care vreau să mi-l oferi.
Nu mă interesează să fii ”tough”, ci să îți recunoști propria vulnerabilitate și să o manifești. Căci lacrimile unui bărbat nu sunt un semn de slăbiciune, ci dimpotrivă: un semn de putere, încredere și asumare.
Găsește-te pe TINE și atunci voi apărea în viața ta!
Cu drag,
Viitoarea ta IUBITĂ
 

marți, 19 mai 2015

Flow

Not everything will go as you expect in your life. This is why you need to drop expectations, and go with the flow of life.

Leon Brown

luni, 18 mai 2015

Love and reconciliation

We all make choices every moment of every day that can, in some way, change the world for the better – if we choose the pathway of love and reconciliation- rather than anger, selfishness, revenge or indifference.

Dave Tomlinson

duminică, 17 mai 2015

Fulfill

We must make the choices that enable us to fulfill the deepest capacities of our real selves.

Thomas Merton

sâmbătă, 16 mai 2015

GROW


When you plant lettuce, if it does not grow well, you don't blame the lettuce. You look for reasons it is not doing well. It may need fertilizer, or more water, or less sun. You never blame the lettuce. Yet if we have problems with our friends or family, we blame the other person. But if we know how to take care of them, they will grow well, like the lettuce. Blaming has no positive effect at all, nor does trying to persuade using reason and argument. That is my experience. No blame, no reasoning, no argument, just understanding. If you understand, and you show that you understand, you can love, and the situation will change.

~Thich Nhat Hanh~

vineri, 15 mai 2015

Purpose

Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
Helen Keller

joi, 14 mai 2015

Life


The more you sense the rareness and value of your own life, the more you realize that how you use it, how you manifest it, is all your responsibility. We face such a big task, so naturally we sit down for a while.
Kobun Chino Otogawa Roshi

miercuri, 13 mai 2015

A fi

A fi bogat înseamnă a dărui,
a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac.
 
A iubi înseamnă a trăi,
a nu iubi nimic înseamnă a fi mort.

A fi fericit înseamnă a te devota,
a nu exista decât pentru tine înseamnă
a te refuza pe tine însuţi şi
a te sechestra în infern.
 
Eliphas Levi