duminică, 8 martie 2015

LIBER

Cel mai important lucru pentru tine este sa fii liber sa-ti traiesti viata asa cum doresti si sa fii fericit. Nu trebuie sa te justifici in fata nimanui pentru alegerile tale, pentru orientarea ta sexuala, politica, religioasa (sau daca ai sau nu ai vreuna), pentru gusturile tale in ceea ce priveste moda, mancarea, muzica s.a.m.d.
Nu e treaba nimanui daca vrei sa te casatoresti sau nu, daca vrei sa ai copii sau nu, daca vrei sa cunosti mai multi oameni si sa-ti explorezi sexualitatea sau daca accepti sau nu monogamia.
Este problema celorlalti daca te plac sau nu, nu a ta. Nu ar trebui sa conteze ce spun vecinii sau ce parere au altii despre felul in care alegi tu sa-ti traiesti viata. Cei care nu au alta treaba decat sa barfeasca o vor face oricum si de obicei ei sunt acei oameni care au renuntat la ei insisi ca sa traiasca pentru "gura lumii" si au acumulat astfel multe frustrari pe care nu stiu cum altfel sa si le gestioneze decat vorbindu-i de rau pe cei care aleg sa fie autentici si sa-si directioneze viata asa cum isi doresc.
Traieste liber asa cum iti dicteaza propria ta constiinta, respecta-te si respecta si optiunile altora de a-si construi viata asa cum cred de cuviinta, fii ecologic - adica nu le face rau altora sub nicio forma (nici cu gandul, nici cu vorba, nici cu fapta) si mergi cu incredere pe calea ta.
Viata ta iti apartine si nu trebuie sa cauti justificari sau scuze pentru felul in care o traiesti!

Ursula Sandner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu